WhatsApp – Suosittu sovellus soittamiseen ja kuvien lähettämiseen

WhatsApp on maailmanlaajuisesti suosittu pikaviestisovellus, jota käyttää yli 2 miljardia ihmistä yli 180 maassa. Se on ilmainen ja helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla voit lähettää tekstiviestejä, ääniviestejä, kuvia, videoita ja tiedostoja muille WhatsApp-käyttäjille.

WhatsAppin historia

WhatsAppin perustivat vuonna 2009 Brian Acton ja Jan Koum, jotka olivat aiemmin työskennelleet Yahoolla. Sovellus julkaistiin alun perin yksinomaan iOS-laitteille, mutta se tuli saataville myös Android-laitteille vuonna 2010. WhatsAppin suosio kasvoi nopeasti, ja se nousi nopeasti yhdeksi maailman suosituimmista pikaviestisovelluksista.

WhatsAppin ominaisuudet

WhatsAppin keskeisiä ominaisuuksia ovat:

  • Tekstiviestit: WhatsAppin avulla voit lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä muille WhatsApp-käyttäjille. Viestit ovat ilmaisia, ja ne välittyvät välittömästi.
  • Ääniviestit: WhatsAppin avulla voit lähettää ja vastaanottaa ääniviestejä muille WhatsApp-käyttäjille. Ääniviestit ovat käteviä, kun et halua kirjoittaa tekstiviestiä.
  • Kuvat ja videot: WhatsAppin avulla voit lähettää ja vastaanottaa kuvia ja videoita muille WhatsApp-käyttäjille. Kuvien ja videoiden lähettäminen on helppoa, ja ne tallennetaan automaattisesti vastaanottajien laitteisiin.
  • Tiedostot: WhatsAppin avulla voit lähettää ja vastaanottaa tiedostoja muille WhatsApp-käyttäjille. Tiedostojen lähettäminen on helppoa, ja tiedostot tallennetaan automaattisesti vastaanottajien laitteisiin.
  • Ryhmäkeskustelut: WhatsAppin avulla voit luoda ryhmäkeskusteluja, joihin voi osallistua useita käyttäjiä. Ryhmäkeskustelut ovat käteviä, kun haluat pitää yhteyttä useisiin ihmisiin samanaikaisesti.
  • Videopuhelut: WhatsAppin avulla voit soittaa videopuheluita muille WhatsApp-käyttäjille. Videopuhelut ovat käteviä, kun haluat nähdä ja kuulla toisen henkilön samanaikaisesti.

WhatsAppin turvallisuus

WhatsApp käyttää end-to-end-salausta, joka tarkoittaa, että viestit salataan lähettäjän laitteella ja avataan vasta vastaanottajan laitteella. Tämä tarkoittaa, että kukaan muu kuin lähettäjä ja vastaanottaja ei voi lukea viestejä.

WhatsAppin käyttöönotto

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja luo käyttäjätili. Kun olet luonut käyttäjätilin, voit lisätä yhteystietojasi WhatsAppiin. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan.

Miksi WhatsApp ei toimi?

WhatsApp voi toimia huonosti useista syistä. Yleisin syy on huono verkkoyhteys. Jos sinulla on huono verkkoyhteys, WhatsApp-viestit voivat viivästyä tai olla epäluotettavia.

Toinen mahdollinen syy on, että WhatsApp-palvelimet ovat alhaalla. Jos WhatsApp-palvelimet ovat alhaalla, et voi käyttää WhatsAppia lainkaan.

Kolmas mahdollinen syy on, että sinulla on ongelmia WhatsApp-sovelluksen kanssa. Jos sinulla on ongelmia WhatsApp-sovelluksen kanssa, voit yrittää poistaa ja asentaa sovelluksen uudelleen.

Jos WhatsApp ei toimi, voit kokeilla seuraavia asioita:

  • Tarkista verkkoyhteytesi. Varmista, että puhelimellasi on vahva verkkoyhteys.
  • Tarkista, ovatko WhatsApp-palvelimet alhaalla. Voit tarkistaa WhatsApp-palvelimien tilan WhatsAppin sivuilta.
  • Poista ja asenna WhatsApp-sovellus uudelleen. Tämä voi auttaa korjaamaan mahdolliset ongelmat sovelluksessa.

Jos olet kokeillut kaikkia näitä asioita ja WhatsApp ei silti toimi, voit etsiä vastausta WhatsAppin tukisivustolta.


Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)