Tuntematon numero – Selvitä kuka soittaja oli

Tuntematon numero voi olla sekä ärsyttävää että pelottavaa. Onko kyseessä myyjä, joku, joka on löytänyt kadonneen lompakkosi, vai jotain muuta? Tässä artikkelissa käydään läpi, mitä tuntemattoman numeron takana voi olla ja miten voit selvittää, kuka soitti.

Miksi numero on tuntematon?

Tuntematon numero voi näkyä puhelimen näytöllä useista syistä. Yksi yleisimmistä syistä on, että soittaja on piilottanut oman numeronsa. Tämän voi tehdä esimerkiksi näppäilemällä soitettavan numeron eteen koodin #31#.

Toinen yleinen syy on, että puhelinoperaattori ei ole rekisteröinyt numeroa. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että numero on käytössä vain lyhyen aikaa, tai siitä, että numero on esimerkiksi ulkomaalainen.

Mitä tuntemattoman numeron takana voi olla?

Tuntematon numero voi olla mitä tahansa. Se voi olla esimerkiksi:

 • Myyjä, joka yrittää myydä sinulle jotain.
 • Asiakaspalvelu, joka haluaa ottaa sinuun yhteyttä.
 • Jotain, joka on löytänyt kadonneen lompakkosi tai muun tärkeän esineesi.
 • Häirintäpuhelu.
 • Huijauspuhelu.

Miten selvittää, kuka soitti?

Jos haluat selvittää, kuka soitti tuntemattomasta numerosta, sinulla on muutamia vaihtoehtoja.

 • Voit käyttää numeropalvelua. Numeropalveluiden avulla voit etsiä puhelinnumeron omistajan. Numeropalvelut ovat yleensä maksullisia, mutta niitä on myös ilmaisia.
 • Voit kysyä numeron omistajalta suoraan. Jos vastaat puheluun, voit kysyä soittajalta, kuka hän on.
 • Voit käyttää puhelimen ominaisuuksia. Joissakin puhelimissa on ominaisuus, jonka avulla voit estää tuntemattomien numeroiden soitot.

Miten toimia, kun tuntematon numero soittaa?

Jos tuntematon numero soittaa, sinulla on muutamia vaihtoehtoja.

 • Voit vastata puheluun. Jos vastaat puheluun, voit kysyä soittajalta, kuka hän on. Jos soittaja ei kerro nimeään tai jos puhelu tuntuu epäilyttävältä, voit lopettaa puhelun.
 • Voit jättää puhelun vastaamatta. Jos jätät puhelun vastaamatta, soittaja ei saa tietää, että olet saanut puhelun.
 • Voit estää tuntemattomien numeroiden soitot. Jos et halua vastaanottaa tuntemattomia puheluita, voit estää ne puhelimen asetuksista.

Voit myös kokeilla Fonecta Caller palvelua.

Loppusanat

Tuntematon numero voi olla sekä ärsyttävää että pelottavaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tuntemattoman numeron takana voi olla mitä tahansa. Jos vastaat puheluun, voit aina kysyä soittajalta, kuka hän on. Jos soittaja ei kerro nimeään tai jos puhelu tuntuu epäilyttävältä, voit lopettaa puhelun.

Lue myös aiheemme: HSL-Sovellus

WhatsAppin käyttöönotto

WhatsAppin käyttöönotto on helppoa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta ja luo käyttäjätili. Kun olet luonut käyttäjätilin, voit lisätä yhteystietojasi WhatsAppiin. Kerro läheisille, kavereille tai tutuille whatsappin kautta esimerkiksi kuumimmat juorut mistä puhutaan.