striimaaminen: Jaa pelikokemuksesi maailman kanssa

Pelien striimaaminen on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Yhä useammat ihmiset jakavat pelikokemuksensa verkossa, ja parhaat striimaajat voivat jopa ansaita sillä elantonsa. Mutta mistä aloittaa, jos haluat itse kokeilla pelien striimaamista? Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää!

Mitä on pelien striimaaminen?

Pelien striimaaminen on reaaliaikaista videon ja äänen lähettämistä internetiin. Katsojat voivat seurata striimiäsi verkossa esimerkiksi Twitchissä, YouTubessa tai Facebookissa. Striimin aikana voit kommentoida peliäsi, keskustella katsojien kanssa ja luoda vuorovaikutteista kokemusta.

Mitä tarvitset pelien striimaamiseen?

Pelien striimaamiseen tarvitset seuraavat:

 • Tietokone tai pelikonsoli: Tietokoneen tulee olla riittävän tehokas pyörittämään sekä peliä että striimausohjelmistoa. Konsolit, kuten PlayStation 4 ja Xbox One, tukevat myös striimausta.
 • Internet-yhteys: Tarvitset nopean ja vakaan internet-yhteyden striimaamiseen. Suositeltu latausnopeus on vähintään 3 Mbps ja lähetysnopeus vähintään 1 Mbps. Tee nettisi: nopeustesti
 • Striimausohjelmisto: Useita ilmaisia ja maksullisia striimausohjelmistoja on saatavilla. Suosittuja vaihtoehtoja ovat OBS Studio, Streamlabs OBS ja XSplit.
 • Mikrofoni ja web-kamera: Voit parantaa striimin laatua mikrofonilla ja web-kameralla. Näin katsojat voivat kuulla ja nähdä sinut pelin aikana.

Miten aloittaa pelien striimaaminen?

Kun sinulla on kaikki tarvittavat laitteet ja ohjelmistot, voit aloittaa pelien striimaamisen seuraavien ohjeiden avulla:

 1. Valitse striimausalusta: Päätä, missä haluat striimata peliäsi. Suosittuja vaihtoehtoja ovat Twitch, YouTube ja Facebook Gaming.
 2. Lataa ja asenna striimausohjelmisto: Valitse ja lataa haluamasi striimausohjelmisto. Tässä artikkelissa keskitymme OBS Studioon, joka on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto.
 3. Määritä OBS Studio: Avaa OBS Studio ja valitse “Asetukset”. Määritä striimausasetukset, kuten bittinopeus, resoluutio ja kuvataajuus.
 4. Lisää pelikohtaiset lähteet: Lisää pelivideo ja ääni OBS Studioon. Voit tehdä tämän valitsemalla “Lähteet”-paneelissa “Lisää” ja valitsemalla sitten “Pelikuvaus” tai “Ääniohjaus”.
 5. Aloita striimaaminen: Kun olet valmis, klikkaa “Aloita striimaus” -painiketta OBS Studiossa.

OBS Studion käyttö:

OBS Studio on tehokas striimausohjelmisto, joka tarjoaa useita ominaisuuksia. Tässä on muutamia vinkkejä OBS Studion käyttöön:

 • Käytä kohtauksia: Voit luoda useita kohtauksia, joissa on eri lähteitä, kuten pelivideo, web-kamera ja grafiikkaa.
 • Käytä pikavalintoja: Määritä pikavalinnat OBS Studion toimintojen nopeaan käyttöön.
 • Tallenna VOD:t: Voit tallentaa striimisi VOD:na (video on demand), jotta katsojat voivat katsoa sen myöhemmin.

Netin nopeus striimaukseen:

Tarvitsemasi internet-yhteyden nopeus riippuu striimauslaadusta. Seuraava taulukko antaa karkean arvion:

LaatuLatausnopeusLähetysnopeus
720p303 Mbps1 Mbps
1080p305 Mbps2 Mbps
1080p608 Mbps4 Mbps
4K1