Rahat realiajassa tilille – miten se toimii?

Rahansiirtojen nopeus on kehittynyt viime vuosina merkittävästi. Perinteisesti tilisiirrot ovat kesseet 1-5 arkipäivää, mutta nykyään voidan siirtää rahat realiajassa tilille, jopa muutamassa sekunnissa.

Pikasiirto-palvelu on nopea siirtää rahaa

Yksi tapa siirtää rahaa reaaliajassa on käyttää Pikasiirtoa. Pikasiirto on pankkien välinen palvelu, joka mahdollistaa rahansiirron saman pankkipäivän aikana. Pikasiirtoa voi käyttää kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaat, ja se on useimmiten maksuton.

Pikasiirron tekeminen on helppoa. Se tapahtuu verkkopankissa, mobiilipankissa tai puhelimitse. Pikasiirtoa käytettäessä on syytä varmistaa, että sekä lähettäjän että vastaanottajan pankit tukevat palvelua.

MobilePay

Uusi MobilePay on toinen tapa siirtää rahaa reaaliajassa. MobilePay on mobiilimaksusovellus, jota voi käyttää rahansiirtojen lisäksi myös maksamiseen kaupoissa ja verkossa.

MobilePay-rahansiirron tekeminen on helppoa. Se tapahtuu sovelluksen kautta lähettäjän ja vastaanottajan puhelinnumeroilla. MobilePay -rahansiirrot ovat yleensä maksullisia, mutta hinnat vaihtelevat eri pankkien välillä.

Reaaliaikaisen rahansiirron hyödyt

Reaaliaikaisella rahansiirrolla on useita etuja. Se on nopea ja helppo tapa siirtää rahaa, ja se voi helpottaa esimerkiksi seuraavia tilanteita:

  • Ystävälle tai perheenjäsenelle annettava rahapanti
  • Tori.fi-kaupan maksu
  • Yrityksen kassanhallinta

Reaaliaikaisen rahansiirron tulevaisuus

Reaaliaikaisen rahansiirron käyttö on yleistymässä Suomessa. Kaikki suomalaiset pankit tarjoavat jo pikasiirtoa, ja MobilePaynkin käyttö on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina.

Reaaliaikaisen rahansiirron yleistyminen on merkki siitä, että maksutavat kehittyvät jatkuvasti. Tulevaisuudessa rahansiirrot tulevat todennäköisesti olemaan vieläkin nopeampia ja helpompia.

Onko yrityksesi markkinointi kunnossa? Tutustu ertuen markkinointipalveluihin osoitteessa: ertuki.fi