QR koodi: mitä ne ovat ja mihin niitä käytetään?

QR koodi eli ruutukoodi on kaksiulotteinen kuviokoodi, joka koostuu mustavalkoisista pisteistä. QR-koodeihin voidaan tallentaa erilaisia tietoja, kuten URL-osoitteita, puhelinnumeroita, tekstiä tai jopa kuvia.

QR-koodit ovat yleisiä älypuhelimien maailmassa. Ne voidaan lukea älypuhelimen kameralla käyttämällä QR-koodinlukijaa. Lukija tunnistaa koodin ja avaa sen sisältämän tiedon.

Miten QR-koodeja käytetään?

QR-koodeja käytetään monenlaisiin tarkoituksiin. Yleisimmät käyttökohteet ovat:

  • Markkinointi: QR-koodeja käytetään usein markkinoinnissa, esimerkiksi tuotepakkauksissa, mainoksissa ja esitteissä. QR-koodin avulla kuluttajat voivat saada lisätietoja tuotteesta tai palvelusta tai siirtyä verkkosivustolle.
  • Puhelinnumeroiden tallentaminen: QR-koodeja voidaan käyttää myös puhelinnumeroiden tallentamiseen. Tämä on kätevää, jos haluat lisätä yhteystiedon nopeasti puhelimeesi.
  • Tekstin jakaminen: QR-koodeja voidaan käyttää myös tekstin jakamiseen. Tämä on kätevää, jos haluat jakaa esimerkiksi ohjeita tai tietoja nopeasti muiden kanssa.

Muita käyttökohteita:

QR-koodeja voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin, kuten:

  • Langattoman verkon jakaminen: QR-koodia voidaan käyttää langattoman verkon jakamiseen. Tämä on kätevä tapa jakaa verkkoyhteys muiden laitteiden kanssa.
  • Maksaminen: QR-koodeja voidaan käyttää myös maksamiseen. Tämä on kätevä tapa maksaa esimerkiksi ostokset kaupassa.
  • Sijaintitietojen jakaminen: QR-koodia voidaan käyttää sijaintitietojen jakamiseen. Tämä on kätevä tapa jakaa esimerkiksi kartta- tai navigointitiedot muiden kanssa.

QR-koodien luominen

QR-koodeja voidaan luoda ilmaiseksi useilla eri verkkosivustoilla. QR-koodin luominen on helppoa ja nopeaa.

QR-koodien turvallisuus

QR-koodit voivat olla turvallisia, mutta on tärkeää olla tietoinen mahdollisista riskeistä. Esimerkiksi jos QR-koodi sisältää haitallisen linkin, se voi johtaa haittaohjelman asentamiseen laitteellesi.

On tärkeää varmistaa, että luot QR-koodin luotettavalta lähteeltä. Voit myös käyttää QR-koodinlukijaa, joka varoittaa haitallisia linkkejä sisältävistä koodeista.

Yhteenveto

QR-koodit ovat monipuolisia työkaluja, joita voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin. Ne ovat helppokäyttöisiä ja voivat olla käteviä esimerkiksi markkinoinnissa, puhelinnumeroiden tallentamisessa ja tekstin jakamisessa.

YouTube: Uma Abu

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)