NHL: Maailman huippujääkiekon kotipesä

National Hockey League (NHL) on Pohjois-Amerikan ammattilaisjääkiekkoliiga, joka koostuu 32 joukkueesta, joista 26 sijaitsee Yhdysvalloissa ja 7 Kanadassa. NHL on yksi maailman arvostetuimmista urheiluliigoista ja sitä pidetään laajalti maailman parhaana jääkiekkoliigana. Liigan pelaajia tulee 17 eri maasta.

Historia

NHL perustettiin vuonna 1917 ja se on yksi vanhimmista Pohjois-Amerikan ammattilaisurheiluliigoista. Liiga on kokenut monia muutoksia historiansa aikana, mutta se on aina pysynyt jääkiekon huipulla. NHL on laajentunut useita kertoja ja se on ottanut mukaan uusia joukkueita sekä Yhdysvalloista että Kanadasta.

Joukkueet ja divisioonat

NHL on jaettu kahteen konferenssiin, Itäiseen ja Läntiseen, joista kussakin on 16 joukkuetta. Nämä joukkueet on jaettu edelleen kahdeksaan divisioonaan, joista neljä on Itäisessä konferenssissa ja neljä Läntisessä konferenssissa. Jokaisessa divisioonassa pelaa neljä joukkuetta.

Kauden kulku

NHL:n kausi alkaa lokakuussa ja kestää huhtikuuhun. Kauden aikana jokainen joukkue pelaa 82 ottelua. Kauden päätteeksi joukkueet, jotka ovat saavuttaneet eniten pisteitä omissa konferensseissaan, etenevät pudotuspeleihin. Pudotuspelit ovat jännittävä aika NHL-kaudella, ja ne huipentuvat Stanley Cupin finaaliin, jossa kohtaavat Itäisen ja Länsisen konferenssin mestarit.

Stanley Cup

Stanley Cup on jääkiekon maailmanmestaruuspalkinto, joka on jaettu vuodesta 1893. Se on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista urheilupalkinnoista maailmassa. Stanley Cupin voittaminen on NHL-joukkueen ja sen fanien lopullinen tavoite.

Suomalaiset NHL:ssä

Suomalaiset pelaajat ovat olleet menestyksekkäitä NHL:ssä jo monien vuosien ajan. Tunnetuimpia suomalaisia NHL-pelaajia ovat Teemu Selänne, Jari Kurri, Mikko Koivu ja Aleksander Barkov. Suomalaisia pelaajia on NHL:ssä tällä hetkellä noin 40.

NHL:n tulevaisuus

NHL on vahva ja vakaa liiga, jolla on valoisa tulevaisuus. Liiga jatkaa kasvuaan ja laajentumistaan, ja se houkuttelee yhä enemmän faneja ympäri maailmaa. NHL on varmasti yksi maailman suosituimmista urheiluliigoista vielä monien vuosien ajan.

Lisätietoja

NHL:n tulokset

NHL tulokset voi seurata liigan verkkosivuilta tai useilta urheilumediasivustoilta. Voit myös katsoa NHL-pelejä televisiosta tai verkossa.

Yhteenveto

NHL on maailman paras jääkiekkoliiga, joka tarjoaa jännittävää ja viihdyttävää urheilua faneilleen ympäri maailmaa. Liiga on täynnä historiaa ja perinteitä, ja se on jatkuvassa kehityksessä. NHL:n tulevaisuus näyttää valoisalta, ja se on varmasti yksi maailman suosituimmista urheiluliigoista vielä monien vuosien ajan.