Älykellot ja maksaminen: Kätevä ja turvallinen tapa maksaa ostokset

Älykellot ja maksaminen ovat yleistyneet viime vuosina nopeasti. Ne tarjoavat käyttäjilleen erilaisia älykkäitä toimintoja, kuten aktiivisuusseurannan, puhelin- ja viestiominaisuudet sekä musiikintoiston. Yksi älykellojen uusimmista ominaisuuksista on mahdollisuus maksaa ostokset lähimaksulla.

Mitä on lähimaksu?

Lähimaksu tarkoittaa maksutapaa, jossa maksu tehdään lähettämällä maksukortin tiedot maksupäätteelle lähialueella. Lähimaksu on turvallinen maksutapa, sillä kortin tietoja ei tallenneta maksupäätteeseen.

Miten älykellolla maksetaan?

Älykelloilla maksetaan samalla tavoin kuin lähimaksukortilla. Kellossa on NFC-tekniikka, joka mahdollistaa maksujen tekemisen. Maksaminen tapahtuu seuraavasti:

  1. Avaa älykellossa maksusovellus.
  2. Pidä kelloa maksupäätettä vasten, kunnes kuulet äänen tai kello värisee.
  3. Jos maksat debit-kortilla, saatat joutua antamaan PIN-koodin.

Mitä älykelloja tukee lähimaksua?

Lähimaksua tukevat lähes kaikki uudet älykellot. Useimmat älykellot tukevat Google Pay -maksupalvelua, joka on saatavilla useilla eri maksukorteilla. Muita lähimaksua tukevia maksupalveluita ovat esimerkiksi Apple Pay, Samsung Pay ja Fitbit Pay.

Missä älykellolla voi maksaa?

Lähimaksua vastaanottavien maksupäätteiden määrä on kasvanut viime vuosina. Lähimaksua vastaanottavat nykyään lähes kaikki kaupat, ravintolat ja muut yritykset, joissa on korttimaksupääte.

Miksi älykellolla kannattaa maksaa?

Älykello ja niillä maksaminen on kätevä ja turvallinen tapa maksaa ostokset. Maksaminen tapahtuu nopeasti ja helposti ilman, että tarvitset erillistä maksukorttia tai -laitetta. Älykellolla maksaminen on myös turvallista, sillä kortin tietoja ei tallenneta maksupäätteeseen.

Älykellolla maksamisen etuja:

  • Kätevä ja nopea tapa maksaa
  • Turvallinen maksutapa
  • Ei tarvitse erillistä maksukorttia tai -laitetta

Älykellolla maksamisen haasteita:

  • Kellon tulee olla NFC-yhteensopiva
  • Maksupalvelun tulee tukea käytettävää maksukorttia
  • Maksupäätteen tulee tukea lähimaksua

Johtopäätös

Älykellolla maksaminen on kätevä ja turvallinen tapa maksaa ostokset. Maksaminen tapahtuu nopeasti ja helposti ilman, että tarvitset erillistä maksukorttia tai -laitetta. Älykellolla maksaminen on myös turvallista, sillä kortin tietoja ei tallenneta maksupäätteeseen.

Lue myös: Uusi MobilePay